Olej Jojoba

Indeks:

14,95 zł
Brutto
Wybierz opakowanie:
Ilość
Dostępne

 

 

 

Olej Jojoba - „Na wypadające włosy”

Olej Jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest bogaty w estry kwasów tłuszczowych, witaminy A, E, F, skwalen oraz fitosterole. Wykazuje wysoką biozgodność ze skórą, przez co opóźnia procesy rogowacenia skóry. Polecany do skóry ze skłonnością do trądziku, zniszczonej oraz wspomagająco przy problemach z wypadaniem włosów.

Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Wskazania: Silne serum przeciw wypadaniu włosów!

Codzienna pielęgnacja skóry dojrzałej - opóźnia procesy rogowacenia oraz starzenia skóry

Pielęgnacja skóry tłustej i trądzikowej - działanie przeciwzapalne, łagodzące i zmniejszające wydzielanie sebum.

Sposób użycia: Twarz i ciało: niewielką ilość oleju nanieść na skórę twarzy i ciała, pozostawić do wchłonięcia. Najlepsze efekty uzyskuje się stosując olej dwa razy dziennie.

Wypadanie włosów: wieczorem wetrzeć niewielką ilość oleju we włosy u nasady głowy. Rano spłukać i dokładnie umyć włosy delikatnym szamponem. Zabieg powtarzać dwa razy w tygodniu.

Serum na wypadnie włosów: wymieszać 4 łyżeczki glinki żółtej, 20ml wody i 10ml oleju Jojoba. Powstałą maskę nanieść na włosy, pozostawić na 20 min i zmyć letnią wodą.

Opakowanie: objętość 30 ml - szklana butelka ze szklanym zakraplaczem, objętość 100 ml - szklana butelka z atomizerem z nasadką PP

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem słonecznym

Kraj pochodzenia:Meksyk

Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Michał Staś, ul. Poprzeczna 37a, 43-300 Bielsko-Biała

Olej Golden Jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Jojoba (Simmondsia Chinensis). Olej Jojoba bogaty jest w nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, witaminę A, E, F, skwalen oraz fitosterole. Olej Jojoba jest preparatem wyjątkowym, ponieważ wykazuje 100% biozgodność ze skórą. Charakteryzuje się dużym powinowactwem do cementu międzykomórkowego, dzięki czemu łatwo penetruje wszystkie warstwy skóry i posiada zdolność odnowy struktury naskórka. Preparat jest w 100% naturalny i bezpieczny. Olej Golden Jojoba stosowany jest samodzielnie jako silne serum, do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek oraz peelingów. Olej Golden Jojoba posiada naturalny filtr ochronny (SPF 3-5).

16 innych produktów w tej samej kategorii:

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć