Olej z Dzikiej Róży

Indeks:

18,39 zł
Brutto
Wybierz opakowanie:
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

 

 

Olej z Dzikiej Róży – „Moc Witaminy C dla skóry” 

Olej otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno drobnych pestek owocu dziej róży. Ma lekko żółtawy kolor oraz delikatny zapach - charakterystyczny dla owoców dzikiej róży. Nie pachnie typowo dla płatków róży. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin A, E i C. Jest wspaniałym olejem do pielęgnacji skóry dojrzałej, naczynkowej oraz skłonnej do przebarwień.

Ingredients: Rosa Canina fruit oil (Rosa Rubignasa Seed Oil)

Wskazania:Skóra dojrzała i skłonna do przebarwień – wysoka zawartość witaminy C pobudza syntezę kolagenu, spowalnia proces powstawania zmarszczek oraz rozjaśnia skórę

Skóra trądzikowa – reguluje wydzielanie sebum, zmniejsza efekt trądziku

Skóra naczynkowa oraz skłonna o przebarwień – wysoka zawartość witaminy C uszczelnia, zapobiegając pękaniu drobnych naczyń w skórze

Sposób użycia:  olej należy delikatnie wmasowywać opuszkami palców w skórę twarzy i ciała aż do całkowitego wchłonięcia. Najlepsze efekty uzyskuje się przy stosowaniu dwa razy dziennie. Nanosić na czystą i suchą skórę. 

Opakowanie: 30 ml - szklana butelka ze szklanym kroplomierzem, objętość 100 ml - szklana butelka z atomizerem z nasadką PP

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem słonecznym

Kraj pochodzenia:Chiny

Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Michał Staś, ul. Poprzeczna 37a, 43-300 Bielsko-Biała

Nierafinowany olej z pestek dzikiej róży co cenne źródło związków, które znalazły zastosowanie w kosmetyce. Najważniejsze z nich to nienasycone kwasy tłuszczowe, a w tym kwas linolowy, alfa- linolenowy oraz oleinowy. Kwasy te naturalnie budują błony komórkowe skóry i są niezbędne do zachowania odpowiedniej elastyczności skóry. Regulują wydzielanie sebum – przyczyniając się do zastosowania oleju do pielęgnacji skóry trądzikowej. Kwas retinowy przyczynia się do produkcji kolagenu w skórze, oraz działa łagodząco i regenerująco. Dzięki bogactwu składników olej z pestek dzikiej róży polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej. Przeciwstarzeniowe działanie wyraźnie wygładza zmarszczki a skóra staje się elastyczna i jędrna. Moc witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży wzmacnia drobne naczynka w skórze, dzięki temu idealnie się sprawdza do pielęgnacji skóry naczynkowej oraz skłonnej do przebarwień.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć