Chlorella Tabletki

Indeks:

18,65 zł
Brutto
Wybierz opakowanie:
Ilość
Dostępne

 

 

 

Chlorella tabletki – suplement diety

Zawiera suszone algi słodkowodne w formie tabletek. Chlorella polecana jest do stosowania przy osłabieniu kondycji fizycznej.

Zalecana porcja do spożycia: 6 tabletek

Porcjowanie: 6 tabletek popić wodą. Spożyć 30 minut przed posiłkiem. Stosować dwa razy dziennie.

Suplement diety przeznaczony dla osób dorosłych.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Kobiety w ciąży oraz karmiące piersią przed zastosowaniem suplementu powinny skonsultować się z lekarzem. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy zastosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety

Składniki: Suszona chlorella (łac. Chlorella pyrenoidosa), Subst. przeciwzbrylająca: Dwutlenek krzemu

Składniki mineralnew porcji (6 tabletek po 250 mg)*%RWS
Wapń 3,25 mg 0,41%

Żelazo

1,15 mg

8,21%

Jod

14,25 µg

9,5%

Potas

4,36 mg 1,16%

*%RWS – Referencyjne Wartości Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal)

Opakowanie 125 g zawiera 83 zalecane porcje do spożycia

Opakowanie 250 g zawiera 166 zalecanych porcji do spożycia

Informacja o alergenach:W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy

Przechowywanie: Suplement diety należy przechowywać suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu

Termin przydatności: podany na opakowaniu

Rodzaj opakowania:pudełko PET

Kraj pochodzenia: Chiny

Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice

Chlorella to zielona alga żyjąca w wodach słodkich i słonych.

Jej szczególną cechą jest niezwykła kompozycja składników odżywczych i prozdrowotnych. Chlorella przewyższa zawartością chlorofilu wszelkie inne rośliny zielone. Chlorofil jest substancją syntetyzowaną w liściach roślin pod wpływem światła słonecznego, dlatego nazywany bywa „płynnym światłem”. Jest obecny we wszystkich roślinach zielonych, jednak w chlorelli jest go najwięcej. Jest bardzo bogaty w żelazo i magnez niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Chlorella zawiera także znaczne ilości witaminy B12, karotenu (prowitaminy A) oraz wiele rzadkich mikro i makro elementów, jak na przykład cynk i kobalt.
Z punktu widzenia osób stosujących dietę wegetariańską i wysokobiałkową niezwykle istotna jest duża zawartość białka. Szacuje się, że aż 60 procent składu chlorelli stanowi właśnie białko, na które składa się aż dziewiętnaście aminokwasów. Tak znaczna różnorodność kompozycji białek stanowi o jej wyjątkowej wartości odżywczej. Jest bliska pod względem składu białku zwierzęcemu.
Jest intensywnie badana pod kątem właściwości wzmacniających układ odpornościowy oraz usuwania z organizmu szkodliwych toksyn. Uważa się, że chlorella wzmaga działanie układu odpornościowego poprzez pobudzanie produkcji interferonów. Prowadzą one do zwiększenia aktywności makrofagów – ciałek neutralizujących bakterie i szkodliwe substancje we krwi.

Stosowanie chlorelli:
- jako źródło wysokojakościowego białka, szczególnie w dietach wegetariańskich i wegańskich, a także dla osób, którym zależy na rozbudowanie tkanki mięśniowej,
- dla wzmocnienia odporności oraz jako wsparcie przy infekcjach,
- często stosowana w celu ułatwienia usuwania z organizmu szkodliwych toksyn,
- jako środek przyspieszający gojenie ran,
- przeciw kacowi! – zażywana przez spożyciem alkoholu może łagodzić lub całkowicie eliminować objawy kaca.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć