- Wyprzedaż!


Indeks:
Porcjowanie: 3 g - dwie płaskie duże miarki dołączone do opakowania (2 x 1,5 g) sproszkowanych liści Moringa rozpuścić w szklance (200 ml) wody, soku lub koktajlu. Stosować dwa razy dziennie.
Suplement diety przeznaczony dla osób dorosłych.
Uwaga! Nie zaleca się stosowania suplementu diety przez kobiety w ciąży oraz karmiące piersią. Osoby chorujące na niewydolność nerek powinny stosować preparat po konsultacji z lekarzem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy zastosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety
Składniki: Sproszkowane liście Moringa Olejodajna (Moringa Oleifera) 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji (3 g) | %RWS* w porcji (3 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1273 kJ / 304 kcal | 38 kJ / 9 kcal | 0,45% |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g 0 g | 0,075 g 0 g | 0,1% 0% |
Węglowodany w tym cukry | 38,2 g 0 g | 1,15 g 0 g | 0,45% 0% |
Błonnik | 20,6 g | 0,6 g | - |
Białko | 28 g | 0,85 g | 1,7% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
Składniki mineralne | |||
Wapń | 2230 mg | 67 mg | 8,37% |
Potas | 1270 mg | 38,1 mg | 1,91% |
Miedź | 0,5 mg | 0,015 mg | 1,50% |
Magnez | 614 mg | 18,5 mg | 4,91% |
Cynk | 1,9 mg | 0,05 mg | 0,57% |
*%RWS – Referencyjne Wartości Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal)
Opakowanie 100 g zawiera 33 zalecane porcje do spożycia
Opakowanie 250 g zawiera 83 zalecane porcje do spożycia
W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
Suplement diety należy przechowywać suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
podany na opakowaniu
Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Indie
INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Moringa olejodajna (Moringa oleifera) roślina powszechnie występuje w Azji, Afryce, Ameryce Południowej. Liście Moringa są bogate w witaminy A i C oraz z grupy B, chlorofil, minerałów: wapnia, fosforu, żelaza, miedzi, potasu, cynku, błonnik, antyoksydanty;
Taki skład powoduje, iż liście moringa maja wiele cennych właściwości: