Mąka kokosowa

Indeks:

6,09 zł
Brutto
Wybierz opakowanie:
Ilość
Dostępne

 

 

 

Mąka kokosowa

Posiada słodkawy posmak, lekką konsystencję oraz łagodny zapach.

Składniki:Mąka kokosowa

Zastosowanie: Może być stosowana do smażenia i pieczenia lub jako dodatek do sosów, musli, różnego typu sałatek, deserów, muffinek, naleśników i innych wypieków.

Wartości odżywcze:w 100 g
Wartości energetyczne 1742 kJ / 419 kcal
Tłuszcze 21,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,7 g
Węglowodany 28,5 g
w tym cukry 18,8 g
Białko 15,9 g
Błonnik 24,9 g
Sód 0,09 g

Informacja o alergenach:

Produkt zawiera śladowe ilości glutenu. W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy

Przechowywanie:Produkt należy przechowywać w suchym, i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 2 miesięcy.

Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną

Pojemność:1000 g

Kraj pochodzenia surowca: Indonezja

Kraj produkcji: Polska

Producent: INFO-FARM Michał Staś, ul. Poprzeczna 37a, 43-300 Bielsko-Biała

Mąka kokosowa to idealna alternatywa do mąki zbożowej dla wszystkich tych, którym zależy na obniżeniu wagi ciała. Mąka kokosowa świetnie nadaje się do pieczenia. Mąka kokosowa jest niezwykle bogatym źródłem błonnika w diecie, gdyż zawiera go więcej niż większość mąk zbożowych. W 100 g mąki kokosowej jest nawet aż 39 g błonnika! Dla porównania w mące pszennej typu graham jest to często tylko 8 g. Błonnik wypełnia jelita i powoduje długotrwałe uczucie sytości. Dzięki niemu wystarczy zjedzenie już małej porcji, by poczuć się najedzonym. Błonnik wspiera też procesy trawienne, chroni jelita i pomaga usuwać toksyny z układu pokarmowego.

Zawiera też niewiele węglowodanów i ma niski indeks glikemiczny, to oznacza, że to trawienia nie wymaga dużej ilości insuliny, dzięki czemu nie powoduje gwałtownych skoków poziomu cukru we krwi. Produkty na mące kokosowej możemy wiec jeść bezpiecznie, bez obawy, że w godzinę po posiłku nasz poziom cukru we krwi spadnie i znów będziemy odczuwać łaknienie.

Piekąc przy użyciu mąki kokosowej, należy wziąć pod uwagę, że ma one nieco inne właściwości niż zbożowa. Jest bardziej chłonna (ze względu na większą zawartość błonnika), dlatego należy korzystać z przepisów stworzonych specjalnie z myślą o niej lub też zastępować nią tylko część mąki pszennej w tradycyjnych przepisach oraz dodać więcej wody.

Mąka kokosowa ma lekką konsystencję i łagodny zapach o wyczuwalnej nucie kokosu.

Zastosowanie Mąki Kokosowej:
- jako wsparcie przy diecie na utratę wagi,
- dla osób, które muszą kontrolować poziom cukru we krwi,
- dla osób cierpiących na częste zaparcia.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć