Suszone Jagody Goji

Indeks:

11,73 zł
Brutto
Wybierz opakowanie:
Ilość
Dostępne

  • Polityka bezpieczeństwa - chronimy Twoje dane osobowe Polityka bezpieczeństwa - chronimy Twoje dane osobowe
  • Darmowa dostawa od 119 zł Darmowa dostawa od 119 zł
  • Gwarantowany zwrot do 14 dni Gwarantowany zwrot do 14 dni

Jagody Goji

Mogą być stosowane jako dodatek do deserów, musli, ciast a także do ryżu i zup warzywnych. 

Składniki:Suszone Jagody Goji

Stosowanie: Zaleca się spożywanie do 40 g suszonych owoców dziennie (ok. 60 – 70 owoców). Osoby przyjmujące leki (w szczególności leki przeciwzakrzepowe) oraz kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem przed spożyciem Jagód Goji. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.

Wartości odżywcze:w 100 g
Wartości energetyczne 1657 kJ / 396 kcal
Tłuszcze 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 22,3 g

w tym cukry

fruktoza

glukoza

11 g

5,5 g

5,6 g

Białko 10,6 g
Błonnik 6,2 g
Sól 0,06 g

Informacja o alergenach:

W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy

Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną

Pojemność:250 g, 500 g, 1000 g

Kraj pochodzenia:Chiny

Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Michał Staś, ul. Poprzeczna 37a, 43-300 Bielsko-Biała

Pochodzące z Chin Jagody Goji od tysięcy lat są wykorzystywane w naturalnej medycynie w wielu rejonach Azji. Mieszkańcy Chin stosują je w chorobach serca, reumatyzmie, aby wyregulować poziom cukru we krwi, a także przy schorzeniach wątroby i płuc.

Jagody goji są bardzo bogatym źródłem witamin C, B1, B2, B6 oraz E oraz składników mineralnych, takich jak fosfor, wapń, żelazo, miedź, cynk i selen. Jagody goji zawierają też aż 18 aminokwasów, co czyni je bardzo dobrym źródłem białka. Ponadto mają też 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-6, które regulują wytwarzanie hormonów i poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu.

Ze względu na liczne wskazanie zdrowotne jagody goji są zaliczane do grupy tzw. „superfoods” czyli „superżywnosci”. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C wzmacniają odporność.
Ich intensywnie czerwonopomarańczowy kolor jest spowodowany znaczną zawartością karotenoidów, wśród których znaczną część stanowią flawonoidy, zeaksantyna i luteina. Są to związki przeciwutleniaczy, chroniące komórki naszego ciała przed uszkodzeniami. Flawonoidy mają ponadto działanie przeciwzapalne i uszczelniają naczynia krwionośne prowadząc do wzmocnienia odporności. Działają też rozkurczowo (stąd jagody goji tradycyjnie są stosowane na bolesne miesiączki) i moczopędnie. Luteina i zeaksantyna z kolei chronią siatkówkę oka przed uszkodzeniami.

Zaleca się włączenie w dietę jagód goji, by chronić układ sercowo-naczyniowy, regulować pracę serca i obniżyć ciśnienie krwi. Mogą również obniżać poziom „złego” cholesterolu LDL i przyczyniać się do wzrostu wskaźnika „dobrego” cholesterolu HDL.

Zastosowanie jagód goji:
- dla ochrony układu sercowo-naczyniowego,
- dla regulacji poziomu cholesterolu we krwi,
- dla złagodzenia bólu miesiączkowego,
- na dobry wzrok - dla ochrony siatkówki przed uszkodzeniami,
- dla wzmocnienia odporności.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć