Mąka ryżowa

Indeks:

7,83 zł
Brutto
Wybierz opakowanie:
Ilość
Dostępne

 

 

 

Mąka ryżowa

Zalecana do zagęszczania deserów, zup i sosów. Idealna do słodkich wypieków i deserów.

Składniki:Mąka ryżowa

Zastosowanie: Doskonale nadaje się do słodkich wypieków, np. ciast, naleśników czy deserów.

Wartości odżywcze:w 100 g
Wartości energetyczne 1532 kJ / 345 kcal
Tłuszcze 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 0,7 g
Białko 7,7 g
Błonnik 3,1 g
Sól 0,03 g

Informacja o alergenach:

W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy

Przechowywanie:Produkt należy przechowywać w suchym, i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 2 miesięcy.

Rodzaj opakowania: Torebka z wkładem poliestrowym ze struną

Kraj produkcji: Polska

Producent: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice

Mąka ryżowa stanowi idealną alternatywę dla mąki pszennej i w dodatku jest lekkostrawna. Obniża cholesterol, poprawia stężenie cukru we krwi, korzystnie wpływa na paznokcie, skórę i włosy oraz na kości, dzięki zawartości magnezu.

Zastosowanie mąki ryżowej:
- jako wsparcie przy diecie na utratę wagi i podwyższony cholesterol,
- dieta bezglutenowa
- zamiennik mąki pszennej,

16 innych produktów w tej samej kategorii:

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć