Agar
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Agar - agar
naturalny proszek powstały z krasnorostów i alg, jest roślinnym zamiennikiem żelatyny. Polecany jako substancja żelująca do przygotowywania galaretek, ciast, deserów, dżemów, zup i sosów. W zimnej wodzie pęcznieje. Polecany dla wegan i wegetarian.
Informacja o alergenach:
W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Pojemność: 100 g, 250 g, 500 g
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Składniki: Agar-agar 100%
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1411 kJ / 336 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3 g 0,1 g |
Węglowodany w tym cukry |
73,2 g 3 g |
Białko | 6,2 g |
Błonnik | 7,7 g |
Sól | 0,26 g |