Daktyle suszone
Opis
Daktyle suszone, bez pestek
Daktyle idealnie nadają się jako dodatek do sałatek, musli, deserów. Wytwarza się z nich różnego typu dżemy i syropy. Są również przepyszną przekąską.
Informacja o alergenach: W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Pojemność: 250 g, 500 g, 1000 g
Kraj pochodzenia: Iran
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Składniki: Daktyle suszone
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1229 kJ / 290 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g 0,1 g |
Węglowodany w tym cukry |
65,3 g 65,3 g |
Białko | 2 g |
Błonnik | 8,7 g |
Sól | 0,09 g |
Mariusz
Smaczne,choć trochę za suche,polecam pokroić,dodać wody,oleju,soli plus inne suszone owoce,zmiksować i mamy coś ala "Nutella" tylko zdrowsze. Polecam.