Chrupki drożdżowe - Crisp Yeast
Opis
Crisp Yeast - Chrupki drożdżowe
NIEAKTYWNE, EKSTRUDOWANE
Chrupki drożdżowe powstają w procesie łagodnej ekstruzji i prażenia suszonych nieaktywnych drożdży Saccharomyces cerevisiae. Stosowane jako dodatek do dań wspaniale wzmacniają walory smakowe przygotowanych potraw nadając lekko słono – orzechową nutę smakową. Polecane jako posypka do sałatek, zup, sosów, jogurtów i musli.
Informacja o alergenach: Produkt jest alergenem. W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Pojemność: 100 g, 250 g
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Składniki:
drożdże suszone nieaktywne, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia; emulgator: lecytyny (ze słonecznika)
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1424 kJ / 340 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,7 g 0,7 g |
Węglowodany w tym cukry |
57,3 g 2,5 g |
Białko | 21,3 g |
Błonnik | 29 g |
Sól | 0,7 g |
Tiamina (witamina B1) | 8,5 g |
Niacyna (witamina B3) | 20,5 g |
Magnez | 103 mg |
Wapń | 302,6 mg |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
