Erytrytol
Opis
Erytrytol
Stosowany jest jako zamiennik białego cukru w codziennej diecie. Idealnie nadaje się do słodzenia napoi, wypieków, wyrobów cukierniczych oraz deserów. Pozyskiwany podczas fermentacji owoców.
Zastosowanie: W taki sam sposób jak tradycyjny cukier. Nie należy podawać dzieciom poniżej 3 roku życia.
Informacja o alergenach: W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Pojemność: 500 g, 1000 g
Kraj pochodzenia: Chiny
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Składniki: Erytrytol
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
Węglowodany w tym cukry |
100 g 0 g |
Białko | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Sól | 0 g |