Komosa Ryżowa Biała
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Quinoa - Komosa ryżowa
Zastosowanie: Sprawdza się świetnie w roli dodatku do warzywnych gulaszy oraz jako zamiennik ryżu i kasz. Doskonale podkreśli smak sałatek i roślinnych kotletów.
Przygotowanie: Komosę przed ugotowaniem należy przepłukać. Następnie należy gotować przez 15 minut w proporcjach 1:2 w stosunku do ilości wody. Po ugotowaniu komosy należy odstawić ją pod przykryciem na kolejne 15 minut.
Informacja o alergenach:
W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.
Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną.
Pojemność: 250 g, 500 g, 1000 g
Kraj pochodzenia: Boliwia
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Składniki: Komosa ryżowa biała
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1490 kJ / 355 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,5 g 0,7 g |
Węglowodany w tym cukry |
57,8 g 5,1 g |
Białko | 15,1 g |
Błonnik | 6,8 g |
Sól | 0,02 g |