Komosa Ryżowa Biała
Opis
Quinoa - Komosa ryżowa
Przygotowanie: Komosę przed ugotowaniem należy przepłukać. Następnie należy gotować przez 15 minut w proporcjach 1:2 w stosunku do ilości wody. Po ugotowaniu komosy należy odstawić ją pod przykryciem na kolejne 15 minut.
Stosowanie: Sprawdza się świetnie w roli dodatku do warzywnych gulaszy oraz jako zamiennik ryżu i kasz. Doskonale podkreśli smak sałatek i roślinnych kotletów.
Składniki: Komosa ryżowa biała
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1540 kJ / 368 kcal |
Tłuszcze | 6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 1 g |
Węglowodany | 57 g |
w tym cukry |
0,1 g |
Białko | 14 g |
Błonnik | 7 g |
Sól | 0,01 g |
Informacja o alergenach:
W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Pojemność: 250 g, 500 g, 1000 g
Kraj pochodzenia: Peru
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
