Mąka kokosowa
Opis
Mąka Kokosowa
Posiada słodkawy posmak, lekką konsystencję oraz łagodny zapach.
Mąka kokosowa to idealna alternatywa do mąki zbożowej dla wszystkich tych, którym zależy na obniżeniu wagi ciała. Mąka kokosowa świetnie nadaje się do pieczenia. Mąka kokosowa jest niezwykle bogatym źródłem błonnika w diecie, gdyż zawiera go więcej niż większość mąk zbożowych. W 100 g mąki kokosowej jest nawet aż 39 g błonnika! Dla porównania w mące pszennej typu graham jest to często tylko 8 g. Błonnik wypełnia jelita i powoduje długotrwałe uczucie sytości. Dzięki niemu wystarczy zjedzenie już małej porcji, by poczuć się najedzonym. Błonnik wspiera też procesy trawienne, chroni jelita i pomaga usuwać toksyny z układu pokarmowego.
Zawiera też niewiele węglowodanów i ma niski indeks glikemiczny, to oznacza, że to trawienia nie wymaga dużej ilości insuliny, dzięki czemu nie powoduje gwałtownych skoków poziomu cukru we krwi. Produkty na mące kokosowej możemy wiec jeść bezpiecznie, bez obawy, że w godzinę po posiłku nasz poziom cukru we krwi spadnie i znów będziemy odczuwać łaknienie.
Piekąc przy użyciu mąki kokosowej, należy wziąć pod uwagę, że ma one nieco inne właściwości niż zbożowa. Jest bardziej chłonna (ze względu na większą zawartość błonnika), dlatego należy korzystać z przepisów stworzonych specjalnie z myślą o niej lub też zastępować nią tylko część mąki pszennej w tradycyjnych przepisach oraz dodać więcej wody.
Mąka kokosowa ma lekką konsystencję i łagodny zapach o wyczuwalnej nucie kokosu.
Zastosowanie Mąki Kokosowej:
- jako wsparcie przy diecie na utratę wagi,
- dla osób, które muszą kontrolować poziom cukru we krwi,
- dla osób cierpiących na częste zaparcia.
Informacja o alergenach: W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.
Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną.
Pojemność: 1000 g
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Składniki: Mąka kokosowa
Zastosowanie: Może być stosowana do smażenia i pieczenia lub jako dodatek do sosów, musli, różnego typu sałatek, deserów, muffinek, naleśników i innych wypieków.
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1406 kJ / 339 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
13,07 g 10,54 g |
Węglowodany w tym cukry |
18,73 g 0,58 g |
Białko | 18,37 g |
Błonnik | 36,52 g |
Sól | 0,95 g |
Mariusz Ożóg
Bardzo dobra jakość, smaczna, dobrze zapakowana-polecam.
Mariusz
Dobra jakość,smaczna, dobrze zapakowana-polecam.