Mąka ryżowa
Opis
Mąka ryżowa
Zalecana do zagęszczania deserów, zup i sosów. Idealna do słodkich wypieków i deserów.
Mąka ryżowa stanowi idealną alternatywę dla mąki pszennej i w dodatku jest lekkostrawna. Obniża cholesterol, poprawia stężenie cukru we krwi, korzystnie wpływa na paznokcie, skórę i włosy oraz na kości, dzięki zawartości magnezu.
Zastosowanie mąki ryżowej:
- jako wsparcie przy diecie na utratę wagi i podwyższony cholesterol,
- dieta bezglutenowa
- zamiennik mąki pszennej,
Składniki:Mąka ryżowa
Zastosowanie: Doskonale nadaje się do słodkich wypieków, np. ciast, naleśników czy deserów.
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1532 kJ / 345 kcal |
Tłuszcze | 3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 7,7 g |
Błonnik | 3,1 g |
Sól | 0,03 g |
Informacja o alergenach:
W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
Przechowywanie:Produkt należy przechowywać w suchym, i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 2 miesięcy.
Rodzaj opakowania: Torebka z wkładem poliestrowym ze struną
Kraj produkcji: Polska
Producent: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
