Mąka ryżowa
Opis
Mąka ryżowa
Zalecana do zagęszczania deserów, zup i sosów. Idealna do słodkich wypieków i deserów.
Mąka ryżowa stanowi idealną alternatywę dla mąki pszennej i w dodatku jest lekkostrawna. Obniża cholesterol, poprawia stężenie cukru we krwi, korzystnie wpływa na paznokcie, skórę i włosy oraz na kości, dzięki zawartości magnezu.
Zastosowanie mąki ryżowej:
- jako wsparcie przy diecie na utratę wagi i podwyższony cholesterol,
- dieta bezglutenowa
- zamiennik mąki pszennej,
Informacja o alergenach: W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.
Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną.
Pojemność: 1000 g
Kraj pochodzenia: Holandia
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Składniki: Mąka ryżowa 100%
Zastosowanie: Doskonale nadaje się do słodkich wypieków, np. ciast, naleśników czy deserów.
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1465 kJ / 349 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g 0,15 g |
Węglowodany w tym cukry |
76,9 g 2 g |
Białko | 7,6 g |
Błonnik | 2,3 g |
Sól | 0,1 g |