Młody Zielony Jęczmień
Opis
Młody zielony jęczmień – suplement diety
Właściwości i działanie:
- pomaga z trądzikiem, moze być stosowany jak maseczka lub doustnie
- obniża poziom cholesterolu
- może zapobiegać anemii
- zmniejsza ryzyko nowotworu jelita grubego
- wspomaga eliminowanie toksyn
- ma właściwości przeciwzapalne - może być wsparciem przy leczeniu bólu stawów
Informacja o alergenach: W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
Przechowywanie: Suplement diety należy przechowywać suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Termin przydatności: podany na opakowaniu
Rodzaj opakowania: torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Kraj pochodzenia: Polska
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Porcjowanie: Trzy razy dziennie jedną, płaską łyżeczkę do herbaty (3 g) sproszkowanego młodego jęczmienia rozpuścić w 1/2 szklanki (100 ml) wody lub soku. Woda nie może być gorąca. Spożywać 20-30 min przed posiłkiem.
Suplement diety przeznaczony dla osób dorosłych.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Kobiety w ciąży oraz karmiące piersią przed zastosowaniem suplementu powinny skonsultować się z lekarzem. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy zastosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety
Składniki: Sproszkowana młoda trawa jęczmienna (hordeo herba powder) 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji (3 g) | %RWS* w porcji (3 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1262 kJ / 302 kcal | 38 kJ / 9 kcal | <1% |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6,4 g 1 g |
0,19 g 0,03 g |
<1% <1% |
Węglowodany w tym cukry |
12,2 g 4,9 g |
0,37 g 0,15 g |
<1% 0% |
Błonnik |
39,3 g | 1,18 g | - |
Białko |
29,6 g | 0,89 g | 2% |
Sól |
1,4 g | 0,04 g | 1% |
Składniki mineralne |
|||
Żelazo |
44,8 mg | 1,34 mg | 9,57% |
Wapń |
452 mg | 13,56 mg | 1,70% |
Witamina B2 |
0,76 mg | 0,02 mg | 1,43% |
Kwas foliowy |
137 µg | 4,11 µg | 2,06% |
Chlorofil |
621 mg | 18,63 mg | - |
*%RWS – Referencyjne Wartości Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal)
Opakowanie 250 g zawiera 83 zalecane porcje do spożycia
Opakowanie 500 g zawiera 166 zalecanych porcji do spożycia