Morwa biała - owoc
Opis
Morwa biała - suszony owoc
Morwa biała idealnie nadaje się jako dodatek do sałatek, musli, deserów. Wytwarza się z niej różnego typu dżemy, marmolady i syropy. Jest również przepyszną przekąską.
Informacja o alergenach: Produkt jest alergenem. W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Pojemność:250 g, 500 g, 1000 g
Kraj pochodzenia: Uzbekistan
Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Składniki: Morwa suszona 100 %
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1442 kJ / 340 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,5 g 0 g |
Węglowodany w tym cukry |
75 g 38 g |
Białko | 4,2 g |
Błonnik | 5 g |
Sól | < 0,18 g |
Mariusz
Smaczne,chrupiące.Najlepiej namoczyć przez 30min, wtedy są miękkie lub zmielić.Polecam.