Olej z Czarnuszki 30ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,27 zł 17.27
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: NaturPlanet
Kod produktu: olej-z-czarnuszki

Opis

Olej z Czarnuszki - „Egipskie Złoto”

Olej pozyskiwany jest przez tłoczenie nasion Czarnuszki Siewnej (Nigella sativa). To niezwykle cenne źródło witaminy A i E oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Składniki oleju z Czarnuszki są bardzo cenione w kosmetyce do pielęgnacji skóry trądzikowej, atopowej, alergicznej oraz dojrzałej.

Ingredients: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil, Tocopheryl Acetate

Wskazania: Pielęgnacja skóry trądzikowej – zmniejsza efekt „przetłuszczania” skóry, oczyszcza pory, zapobiega powstawaniu zaskórników

Alergie skórne – silne działanie przeciwzapalne zmniejszy objawy alergii skórnej

Pielęgnacja skóry dojrzałej – nawilża, dotlenia, odżywia skórę

Pielęgnacja włosów - wzmacnia włosy, zmniejszając ich wypadanie oraz łupież

Sposób użycia: Skóra - olej należy delikatnie wmasowywać opuszkami palców w skórę twarzy i ciała aż do całkowitego wchłonięcia. Najlepsze efekty uzyskuje się przy stosowaniu dwa razy dziennie. Nanosić na czystą i suchą skórę.

Włosy - rozprowadzić olej na włosach od końcówek, aż po nasadę. Pozostawić (najlepiej pod czepkiem foliowym) na ok 30-60 min. Zmyć włosy jak zawsze.

Opakowanie:  szklana butelka ze szklanym zakraplaczem

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem słonecznym

Kraj pochodzenia surowca: Indie / Egipt / Syria

Kraj tłoczenia: Polska

Producent: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3 40-115 Katowice

Olej z czarnuszki należy do grupy olejów schnących, a więc po naniesieniu na skórę nie pozostawia tłustej powłoki. Posiada intensywny, korzenny zapach oraz ciemny kolor. Zalecany jest do pielęgnacji skóry tłustej i ze skłonnościami do powstawania trądziku. Zmniejsza wrażliwość skóry na promienie UV, a także posiada właściwości przeciwzmarszczkowe oraz ujędrniające. Zawarte w oleju związki chemiczne - tymochinon oraz nigellina hamują autoagresję immunologiczną, co stanowi środek dla terapii takich schorzeń jak atopowe zapalenie skóry i toczeń. Ponadto olej z czarnuszki wykazuje działanie przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne. Stosowany na włosy wzmacnia je i tym samym ogranicza ich wypadanie. Zawiera ponad 50% linolowego, 25% kwasu oleinowego i około 15% kwasu palmitynowego. Za sprawą obecności przeciwutleniaczy - witaminy E oraz selenu, olej z czarnuszki wykazuje silne działanie antyoksydacyjne.

Uwaga!

W początkowym etapie stosowania oleju z czarnuszki na skórę, może powstawać tzw. efekt oczyszczania skóry z toksyn, co może się objawiać zwiększoną ilością wyprysków. Po okresie kilkunastu dni, objawy powinny ustąpić, a skóra stanie się promienna i dogłębnie nawilżona. Objawy te jednak nie muszą pojawić się u każdego.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Newsletter

Dołącz do ponad 2000 osób i bądź na bieżąco. Otrzymasz ebook z przepisami kulinarnymi oraz informacje o bieżących promocjach

Zasady przetwarzania i przysługujące w związku z nim prawa opisane są w Polityce Prywatności.

Możesz się wypisać z listy w dowolnym czasie klikając odpowiedni link w stopce e-maila.

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl