Olej z Dzikiej Róży

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 18,82 zł 18.82








ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: NaturPlanet
Kod produktu: olej-z-dzikiej-rozy-30

Opis

Olej z Dzikiej Róży – „Moc Witaminy C dla skóry” 

Olej otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno drobnych pestek owocu dziej róży. Ma lekko żółtawy kolor oraz delikatny zapach - charakterystyczny dla owoców dzikiej róży. Nie pachnie typowo dla płatków róży. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin A, E i C. Jest wspaniałym olejem do pielęgnacji skóry dojrzałej, naczynkowej oraz skłonnej do przebarwień.

Ingredients:  Rosa Canina fruit oil (Rosa Rubignasa Seed Oil)

Wskazania: Skóra dojrzała i skłonna do przebarwień – wysoka zawartość witaminy C pobudza syntezę kolagenu, spowalnia proces powstawania zmarszczek oraz rozjaśnia skórę

Skóra trądzikowa – reguluje wydzielanie sebum, zmniejsza efekt trądziku

Skóra naczynkowa oraz skłonna o przebarwień – wysoka zawartość witaminy C uszczelnia, zapobiegając pękaniu drobnych naczyń w skórze

Sposób użycia:  olej należy delikatnie wmasowywać opuszkami palców w skórę twarzy i ciała aż do całkowitego wchłonięcia. Najlepsze efekty uzyskuje się przy stosowaniu dwa razy dziennie. Nanosić na czystą i suchą skórę. 

Opakowanie: 30 ml - szklana butelka ze szklanym kroplomierzem, objętość 100 ml - szklana butelka z atomizerem z nasadką PP

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem słonecznym

Kraj pochodzenia: Chiny

Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3 40-115 Katowice

Nierafinowany olej z pestek dzikiej róży co cenne źródło związków, które znalazły zastosowanie w kosmetyce. Najważniejsze z nich to nienasycone kwasy tłuszczowe, a w tym kwas linolowy, alfa- linolenowy oraz oleinowy. Kwasy te naturalnie budują błony komórkowe skóry i są niezbędne do zachowania odpowiedniej elastyczności skóry. Regulują wydzielanie sebum – przyczyniając się do zastosowania oleju do pielęgnacji skóry trądzikowej. Kwas retinowy przyczynia się do produkcji kolagenu w skórze, oraz działa łagodząco i regenerująco. Dzięki bogactwu składników olej z pestek dzikiej róży polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej. Przeciwstarzeniowe działanie wyraźnie wygładza zmarszczki a skóra staje się elastyczna i jędrna. Moc witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży wzmacnia drobne naczynka w skórze, dzięki temu idealnie się sprawdza do pielęgnacji skóry naczynkowej oraz skłonnej do przebarwień.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Newsletter

Dołącz do ponad 2000 osób i bądź na bieżąco. Otrzymasz ebook z przepisami kulinarnymi oraz informacje o bieżących promocjach

Zasady przetwarzania i przysługujące w związku z nim prawa opisane są w Polityce Prywatności.

Możesz się wypisać z listy w dowolnym czasie klikając odpowiedni link w stopce e-maila.

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl